welkom op deze webpage van

Organisatie Rustige Dinsdag

 
  Voor 2018 zijn als Contente Man en Contente Vrouw uitgekozen :
Peter Verweijen en Anja Wijnen.
Allebei hartelijk gefeliciteerd. 
Ř Home Ook dit jaar worden door ORD weer "de Contente Man" en "de Contente Vrouw" in het zonnetje gezet. ORD staat voor Organisatie Rustige Dinsdag, een onafhankelijke organisatie, die los van de carnavalsverenigingen, de bekendmaking van “de Contente Mens” organiseert. Deze bekendmaking is op dinsdagmiddag tijdens Carnaval, omdat dit doorgaans een rustige carnavalsdag is.


 
Ř Historie Wat is “de Contente Mens”?  
  We zoeken een man en een vrouw in Asten, die tevreden (dus content) leeft in familie, buurt en verenigingen en daar dan ook veel steun aan geeft. Iemand, die niet vooraan wil staan, maar wel veel werk verzet voor anderen. Zo iemand willen wij in het zonnetje zetten met een beeldje, een oorkonde en een bloemetje.  
  Wie wordt “de Contente Mens”?  
  ORD kan niet zomaar iemand aanwijzen, wij kennen niet iedereen in Asten. Daarom vragen wij hulp van alle Astenaren. Als je iemand kent die in aanmerking komt voor deze titel, geef zijn of haar naam en adres dan aan ORD door in een email (naar ContenteMensAsten@outlook.com) of doe een briefje in de bus bij Langstraat 14. Zet er wel bij waarom deze persoon in aanmerking komt en ook je eigen naam en telefoonnummer, voor als we nog vragen hebben.  
  De bekendmaking van “de Contente Mens”.  
  Op Carnavalsdinsdag is om 15:00 uur de bekendmaking in “Het Wapen van Asten”. Tot dat moment is de naam van de man en vrouw geheim. Uit een spannend verhaal komt uiteindelijk de naam van de man en de vrouw tevoorschijn. De verrassing is elk jaar weer groot tijdens deze gezellige middag. En omdat het carnaval is, is het vanzelfsprekend een echt feest. Ook omdat buurt, familie en verenigingen er bij zijn.